Voorkomen is beter
zaterdag 13 april 2013 | posted: Redactie
De meest voorkomende schade in een functionerende keuken ontstaat door brand of waterschade.
Het is daarom bij de planning van de keuken belangrijk hieraan te denken en de schade zo veel mogelijk te voorkomen.
Brand ontstaat bij het koken of door kortsluiting. Waterschade ontstaat meestal door lekkage of door het blussen van een brandje.
Brand:
- Plaats in de keuken een brandblusser en reserveer een plek voor een blusdeken. De beste plek hiervoor is de spoelkast. De brandblusser zou aan de binnenzijde van de kastwand gemonteerd kunnen worden.
- Wees, vooral bij gas, voorzichtig met panlappen e.d. Zorg er voor dat de panlappen niet snel vlam vatten.
Water:
- Waterschade ontstaat vaak door lekkage bij de kraan of bij een Quooker of onderbouwboiler. Als de spoelkast vervangen moet worden, moet een groot deel van de keuken worden gedemonteerd.
Het is verstandig de spoelkast te voorzien van een roestvrijstalen bodemplaat, zodat bij lekkage de kast onbeschadigd blijft. Veel merken leveren deze standaard in iedere spoelkast. Controleer dit al in de offerte fase.
De KGG wenst u een veilige keuken!
Plaats een reactie