Tips

Informatie opvragen

Hoekoplossingen

Indien u een hoekkeuken wilt, zijn er diverse hoekoplossingen denkbaar. De meest voorkomende zullen we hieronder bespreken.

Hoekkasten

De Carrouselkast
De carrousel kast bestaat bij verschillende merken in verschillende uitvoeringen. De afmeting van de kast (op de muur meten / de stelmaat) is 90 x 90 cm of 80 x 80 cm
De kast van 80 x 80 cm wordt afgeraden, opdat de deuropening van de kast te smal is voor grote pannen ed..
De kast bestaat uit 2 of 3 draaiplateaus die op verschillende manieren kunnen worden afgewerkt.
Hierdoor ontstaat er een verklaarbaar prijsverschil. Er zijn bijvoorbeeld kunststof draaiplateaus op de markt, maar ook houten draaiplateaus met verchroomde relingen.
De carrouselkast is soms verkrijgbaar met meedraaiende deuren, maar ook met een draaiend plateau achter de deuren, zoals bij greeploze keukens met doorlopende greeplijsten.

De “Le Mans” kast
De “Le Mans” kast is een hoekkast met één deur en met uitzwenkbare draaiplateaus. Het is bij de planning belangrijk dat de deur minimaal 90 graden te openen is, omdat anders het draaiplateau niet naar buiten kan. Houdt rekening met grepen die tegen elkaar aan kunnen komen bij het openen van de deur. De afmeting van de kast is bij de meeste merken 65 x 105 cm, 65 x 115, 65 x 125 cm (Op de muur gemeten / Stelmaat) De lengte van de stelmaat is 65 cm + de breedte van de deur.
Deze kasten zijn uitermate geschikt om een hoekmaat passend te maken. Ze zijn altijd in een grotere maat te plannen als hiervoor aangegeven. Bijvoorbeeld 65 x 126 cm.

De spacecorner
De spacecornerkast is een hoekkast met laden die schuin de hoek in lopen. De laden geven  een verbluffend effect in de keuken en bieden door de extreme diepte van de laden enorm veel ruimte. Deze kasten hebben een afmeting van 90 x 90 cm of 105 x 105 cm. (op de muur meten / de stelmaat)