Reginox geselecteerd

Dit bericht delen via:

Reginox  is door de KGG als beste spoelbakken leverancier uitgeroepen. De Nederlandse fabrikant levert hoge kwaliteitsbakken tegen scherpe prijzen. Veel concurrenten laten hun spoelbakken in China maken, maar Reginox kiest voor kwaliteit en kan hiervoor scherpe prijzen aanbieden.

Reginox levert opbouw spoelbakken, onderbouw en vlakingebouwde spoelbakken, maar ook Regi-graniet, Regi-keramiek, Layon bakken en Regi-color.

Gebruik en onderhoud van roestvrijstalen producten

Veruit de meest verkochte Reginox spoelunit is van RVS (roestvaststaal). RVS is een metaallegering, waarin de belangrijkste elementen chroom en nikkel zijn. Dankzij het chroom glanst RVS en is RVS roestvast. Dat is overigens iets anders als roestvrij. RVS kan wel degelijk roesten aan het oppervlak, maar alleen door langdurig contact met onedele metalen.

Door de onderhoudstips in acht te nemen kunt u nog langer plezier hebben van uw spoelunit. Indien de spoelunit met zorg wordt behandeld, behoudt deze langdurig zijn kwaliteit en uitstraling. Hieronder vindt u tips om langer plezier van uw Reginox producten te hebben.

Schoonmaken van uw RVS spoelunit

Voor dagelijks onderhoud wordt geadviseerd om schoon water te gebruiken met eventueel toevoeging van een zachte zeep. Ter verwijdering van koffie-, thee- en vetaanslag gebruikt u een vloeibaar reinigingsmiddel. Indien u een schuursponsje gebruikt, dient u in de polijstrichting te poetsen.

Schade voorkomen: krassen en/of deuken

Doordat de spoelunit dagelijks wordt gebruikt, zijn lichte krassen en deuken aan de oppervlakte onontkoombaar. De spoelunit kan beschadigen wanneer deze te ruw behandeld wordt. Daarom dient voorzichtigheid in acht te worden genomen bij het leggen van voorwerpen in de unit of op het afdruipgedeelte. Daarnaast blijven beschadigingen beperkt door zo min mogelijk met voorwerpen over het materiaal te schuren.

Vermijd hitte

Plaats hete pannen nooit rechtstreeks op het afdruipgedeelte of in de spoelunit. Gebruik bij voorkeur een onderlegger in of op de spoelunit.

Vlekken veroorzaakt door chemische stoffen

De kwaliteit van de spoelunit ondervindt schade wanneer deze wordt blootgesteld aan sterke chemicaliën. Indien de oppervlakte lange tijd wordt blootgesteld aan sterke chemicaliën kan er een oxidatieproces ontstaan, waardoor het materiaal (RVS) kan gaan roesten. Het basismateriaal van de spoelunit is RVS 304. Dit houdt in dat de spoelunit niet zuurbestendig is en dus alleen geschikt is voor huishoudelijke toepassingen. Het wordt aanbevolen om de spoelunit niet in aanraking te laten komen met de volgende chemicaliën: Soldeerwater (S 39), verfafbijtmiddelen, kwastreinigers, metaalslijpsel, middelen voor het verwijderen van de voegwas van tegels en plavuizen, afvoerontstoppers, zilverreiniger (blauwe vloeistof) en ontwikkel- en fixeerartikelen.

Indien de spoelunit met één van de genoemde chemicaliën in aanraking komt, dient er als volgt gehandeld te worden:

  • De aangetaste oppervlakte direct en overvloedig met water reinigen;
  • De aangetaste oppervlakte droogwrijven;
  • De ontstane vlekken behandelen met Inox Care;
  • Indien er roestvorming is ontstaan dient de oppervlakte behandeld te worden met een vloeibaar schuurmiddel, een harde borstel of met Scotch Brite. Scotch Brite is een kunststof schuurspons die in een andere uitvoering tevens gebruikt wordt tijdens de productie van aanrechtbladen.

    Af te raden

  • Snijd nooit op een werkblad: dit veroorzaakt niet repareerbare krassen. Gebruik altijd een snijplank.
  • Snijd nooit in de voeg- en/of koppelnaden. Verwijder nooit de kit uit de voegnaden rond de spoelunit c.q. kookplaat.
  • Heen en weer schuiven van harde materialen (porselein e.d.) op een werkblad.
  • Voor het onderhoud van uw Reginox spoelunit en/of werkblad adviseren we u met regelmaat Reginox Inox Care te gebruiken.

Met de Regi-color bakken kiest reginox voor kleur

Arctic whiteSahara sandMidnight sky

Maar rvs is natuurlijk ook leverbaar:

 Model Ohio 40×40 Texas 40×40 Ontario 40×40

Reginox bv
Noordermorssingel 2
7461 JN Rijssen
T + 31 (0)548 53 56 35
F + 31 (0)548 53 56 00
sales@reginox.com

Plaats een reactie