Laat u adviseren, niet belazeren

Dit bericht delen via:

Steeds meer keukenzaken zoeken naar een combinatie van prijsgericht, maar klantvriendelijk en betrouwbaar verkopen. Wel toevallig dat juist de KGG opzoek is naar dit soort winkels, waar de klant weet wat hij koopt en een fatsoenlijk advies krijgt omtrent datgene wat hij koopt.

Slechte keukenzaken, op alle niveaus, verdwijnen van de markt.
Vraag een gemiddelde verkoper naar het verschil tussen melamine en folie. Het antwoord is verbijsterend.  Als de verkoper niet weet wat hij verkoopt, hoe moet de klant dit dan weten. Vaak wordt er gedacht dat de klant alleen maar uit is op de laagste prijs. In de praktijk is gebleken dat dat niet altijd zo is. De klant is wel bang belazerd te worden en doet daarom een prijsvergelijking. Als de verkoper niet argumenteert over diverse materialen, dan zal de verkoop altijd ten koste gaan van de service. Het gaat tenslotte dan alleen om de prijs, hij of zij moet onder de prijs van zijn concurrent door, onafhankelijk van productwaarde.

Gelukkig zien we bij de KGG nog keukenzaken die wel de klant willen wijzen op wat er gekocht wordt, waar de verkoper dan ook verstand heeft van keukens of badkamers.  Deze specialisten bestaan ook volgend jaar nog en zullen de klant de nodige service kunnen verlenen.  U kunt bij deze specialisten keukens kopen op alle prijsniveaus, waar de verkoper de juiste argumenten bij heeft.

De klant die echt opzoek is naar de laagste prijs gaat naar Ikea en praat niet over kwaliteit.  Hier vindt je de keukens vanaf 2500 euro. Maar ook bij de grote ketens  vind je deze prijsklasse.
Deze winkels worden door de KGG dan ook niet geselecteerd.   De KGG is op zoek naar winkels met een hoge prijs-kwaliteitsverhouding. Hier vindt de klant de keuken met een hogere werkhoogte, een lagere plint (dus meer kastruimte), betere laden en fatsoenlijk geconstrueerde kasten, die ook nog op iedere gewenste maat leverbaar zijn. Ook qua kleur en materiaal is er dan veel meer keuze.  Kwaliteitskeukens zijn vaak ook al verkrijgbaar vanaf 7000 euro.  Bij de door de KGG geselecteerde keukenzaken wordt u eerlijk en betrouwbaar geïnformeerd.

Of de keuken nou van een low budget fabrikant komt of van een duurdere fabrikant, de KGG keukenzaak zal u wijzen op details, zodat u weet wat u koopt.

Is uw budget 7000 euro, dan moet u weten wat u koopt, dit is de taak van de verkoper.  In deze prijsklasse is veel te koop, ook keukens waar u spijt van krijgt. Heeft u meer te besteden dat moet u erop gewezen worden waar de voordelen liggen, op de keuken, de apparatuur of het werkblad.

Bij vragen kunt u ons informatieformulier gebruiken of ons een mail sturen.

De KGG helpt u de juiste keuken te vinden, ook met een lager budget.

Stuur ons een mail met uw vraag en u krijgt gratis advies.  De KGG verkoopt in principe zelf niet, maar geeft alleen advies.

Plaats een reactie

2 reacties

 1. Hanneke Raaijmakers
  | zaterdag 26 oktober 2013 om 06:32

  Dit is leuk en handig om te om te lezen.Ook de reactie van een keukenzaak.

  Het helpt allemaal om wat overzicht te krijgen.Ik begrijp hier wel uit dat een keuken onder de 2500 per definitie slecht is?En hoe kleiner het budget hoe minder service?
  Ik zie zelfs keukenblokken inclusief van 400 a 500 euro (otto en neckermann)
  Dit lijkt zelfs mij onmogelijk toch?
  Kortom vind ik een keuken kopen doodeng en met een kein budget nog veel enger.

  Vriendelijke groeten ,

  Hanneke Raaijmakers

  • Redactie
   | maandag 5 oktober 2015 om 15:05

   Beste Hanneke,

   Voor een keuken geef je zoveel uit als je wilt.
   Natuurlijk zijn er geen complete keukens van 500 euro. Maar er zijn wel keukens op de markt van 2000 euro en ook van 200.000 euro

   Een goede kwaliteit is tegenwoordig niet meer zo duur als vroeger. Afhankelijk van je keuze kan je een kwaliteit kiezen, het materiaal kiezen en het apparatenmerk kiezen. Deze drie keuzes maken het verschil in prijs

   Tips over de verschillende merken en materialen vind je op onze site.

   Weet wat je koopt! Je koopt ook geen auto zonder het merk te weten en zonder dat je weet of het een diesel of benzine motor heeft. Laat staan de bekleding en de uitrusting.