Huizenmarkt

Dit bericht delen via:

Huizenmarkt nu echt de goede kant op

In maart berichtten we al dat het consumentenvertrouwen langzaam terugkeerde. Dit wordt nu ook bevestigd door de hypotheekcijfers. Er worden dit jaar maar liefst 25 procent meer hypotheken verstrekt dan in 2013, volgens de economen van ABN AMRO.

Door de lage rentes en de gedaalde prijzen was het nog nooit zo aantrekkelijk om een huis te kopen. Tel daarbij het ruime woningaanbod op en je hebt alle ingrediënten voor een positieve stemming op de huizenmarkt. Het is dus niet zo vreemd dat er meer hypotheken worden afgesloten.

Prijsherstel
Ook wat betreft de prijsontwikkeling is er goed nieuws te melden. Zoals wel vaker gebruikelijk is, stijgen de huizenprijzen pas na een toename in de woningverkopen. Het prijsherstel werd al in april ingezet en lijkt ook door te zetten. Iets dat sinds 2009 niet meer gebeurde!

Kanttekening
We kunnen inmiddels stellen dat het vertrouwen weer terug is op het niveau van voor de crisis. Helaas geldt dat nog niet voor het aantal verkopen. Daar komt bij dat huizenprijzen nog niet zo hoog zijn als voor de crisis. Dat kan er voor zorgen dat mensen achterblijven met een restschuld als ze hun huis willen verkopen.

Kortom: we zijn op de goede weg qua herstel, maar het gewenste tempo zit er nog niet écht in.

Bron https://extra.abnamro.nl/antwoordenvannu/wonen/huizenmarkt-nu-echt-de-goede-kant-op/?ext=google-paid_s|woexp_sea|dossier%20wonen|huizenmarkt|%2Bhuizenmarkt-b

Plaats een reactie