Een keuken kopen is leuk!
Een keuken kopen is leuk!
Ja, dat zou het moeten zijn. Maar als je een willekeurige consument zijn mening over de keukenbranche vraagt krijgt je niet veel positiefs te horen. De consument die zich steeds beter oriënteert kan de meeste verkopers meer vertellen dan andersom. Vraag een gemiddelde verkoper het verschil tussen melamine en laminaat dan zijn de antwoorden catastrofaal, het verschil tussen een Blum lade en een Hettich lade, de meesten weten het niet. Juist deze onwetendheid is mede de oorzaak van het feit dat er ontzettend veel keukens verkeerd gepland, niet correct gemonteerd en incompleet worden uitgeleverd. Google eens op “keuken klacht” en je krijgt 443.000 resultaten voorgeschoteld. De ervaringen die consumenten hebben met de keukenmarkt zijn niet om over naar huis te schrijven. (En dat doen de meeste consumenten wel, maar dan gewoon op fora als die van Kassa en Radar waar verschillende keukenzaken, maar ook de markt in het algemeen, helemaal de grond in worden geschreven.) De consument wordt steeds slimmer en is echt niet op zijn achterhoofd gevallen. Op internet vind je talloze hulpmiddelen om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes in merken, apparatuur, aanrechtbladen en deursoort. Maar ook bij het maken van de juiste keuze in keukenspecialist. En als je zelf niet op zoek bent, dan wordt op Facebook en Twitter wel aangeraden om vooral niet bij die ene keukenzaak te kopen (en vooral wel bij die andere).
De KGG is één van de hulp middelen voor de consument die op zoek is naar een betrouwbare keukendetaillist.
De KGG helpt! De KGG selecteert keukenzaken die deze kennis wel in huis hebben en waarbij de prijs zeker niet hoger is dan bij die vlotte verkoper met een babbel, maar zonder vakkennis, die alleen zijn provisie wil opstrijken nadat er een handtekening is gezet. Hij zal daarna ook niet meer aanspreekbaar zijn, u zult worden doorverwezen naar de orderverwerker, die alleen telefonisch bereikbaar is.
Nee, een keuken kopen doe je bij een vakman, die door de KGG geselecteerd is. Een vakman die alle mogelijke fouten probeert te voorkomen. Niets is erger dan wekenlang met een onafgemaakte keuken te zitten, of met een keuken die u voor de montage heel anders in gedachte had. Het zijn de keukenzaken die keuzes maken in merken en hun producten kennen en daardoor ook op een correcte eerlijke manier kunnen adviseren.
Doordat de handelaar keuzes maakt, kan hij scherper inkopen. Hij maakt met de gekozen merken immers in verhouding meer omzet.
De KGG selecteert naast de vakhandel ook de beste merken per prijscategorie voor u. Dit betekent dat er maar één merk de beste kan zijn in het laagste prijssegment, maar ook in het middensegment en in het topsegment.
Er is toekomst!
Keukenzaken die aan de eisen van de KGG voldoen hebben toekomst, wat voor de klant een waarborg is voor aftersale service. De klant moet ook na jaren nog bij dezelfde keukenzaak terug kunnen komen voor goede service. Hij heeft er niets aan als de keukenzaak niet meer bestaat. Want ook al bestaat er fabrieksgarantie, wie gaat het voor hem regelen. Wettelijk is dit goed geregeld, maar in de praktijk lopen particulieren tegen muren op, omdat fabrikanten wel garantie en/of service willen geven maar de kanalen niet vinden om het op te lossen. CBW garantie garandeert dit weliswaar maar in de praktijk is geen enkele keukendetaillist bereid om gratis service te verlenen voor een failliete collega, die jaren lang zijn concurrent is geweest.
Conclusie
Voor de consument is het belangrijk voor de aankoop van een keuken, zich te oriënteren op kwaliteit, betrouwbaarheid, service, vakmanschap, eerlijkheid en financiële gezondheid van de keukendetaillist. Ja, dan is een keuken kopen leuk!
De KGG helpt!
Helemaal mee eens! Daar schort het vaak aan, dat de verkoper alleen maar aan zijn provisie denkt en zich blind-staart op verkoop, en niet luistert naar de klant als die net iets anders wil. Dit is ook waarom veel mensen naar
duitsland gaan voor een keuken. Daar is de prijs de prijs, en kan er niet ineens een paar duizend euro af, of een combimagnetron zomaar erbij. Je voelt je in Duitsland niet bekocht, en veelal in Nederland wel.