De echte wok

Dit bericht delen via:

Met de ontwikkeling van deze unieke, zeer innovatieve ‘Fusion Volcano’ wokbrander heeft ATAG de echte Oosterse professionele wokbrander omgezet in een consumentenproduct voor de thuiskok.

Deze wokbrander houdt de vlam gericht waar die hoort, centraal op de onderzijde van de pan. Deze brander genereert met minder energieverbruik méér hitte, voor een optimale wokbeleving. Dit is uniek in de huidige markt: ook vanuit duurzaamheid en Nederlandse creatief vermogen is dit een fantastisch en onderscheidend product.

De kern van de brander, de vulkaan, maakt geconcentreerde warmte in het midden van de pan door middel van een speciaal ontworpen gedraaid vlampatroon. De vlam is direct gericht op de pan en dus veel efficiënter dan een brede vlam. De besparing op het gasverbruik is tot 50% in vergelijking met een conventionele wokbrander, waar veel warmte verloren gaat langs de pan.

De brander heeft nog twee functies die de brander zeer veelzijdig maken: je kunt vanuit de binnenvlam schakelen naar een buitenvlam die bijzonder geschikt is voor grote pannen met een platte bodem. De buitenvlam heeft een vermogen van 6.0 kW, de binnenvlam heeft ook nog een extra lage sudderstand van slechts 0.2 kW, voor bijvoorbeeld het smelten van chocolade.

De Fusion Volcano wokbrander heeft drie losneembare onderdelen die eenvoudig, uitneembaar zijn. Hierdoor is de wokbrander makkelijk te reinigen. Dankzij een handige ring om de draaiknop, kan er eenvoudig tussen de binnen- en buitenvlam geschakeld worden. Met de draaiknop zelf wordt uiterst nauwkeurig de kracht van de vlam geregeld. Met de schakelring is de Fusion Volcano wokbrander ultiem instelbaar voor elk gewenst gebruik.

De binnenvlam van 3kW heeft nog een groot voordeel. Omdat de vlam het staal van de wokpan verhit en niet de omgeving, worden het handvat en de steel van de wokpan veel minder warm. Uit gebruiks-onderzoek is gebleken dat dit echt een enorm verschil maakt.

Recentelijk heeft ATAG op twee gaskookplaten met de Fusion Volcano wokbrander – type HG3171MBA en type HG8411MBA – de Red Dot Design Award ontvangen.

Atag 3

65 jaar ATAG
Toen eind jaren ’50 in Slochteren een groot gasveld werd ontdekt, was ATAG één van de eerste producenten die gaskookplaten en fornuizen voor aardgas ging ontwikkelen. Een echte revolutie, zo blijkt, want nog steeds wordt er in heel veel keukens in Nederland op gas gekookt. Ten opzichte van de jaren ’50 heeft koken tegenwoordig een compleet andere betekenis gekregen; vroeger was koken pure noodzaak, nu gaat het om plezier en gezelligheid. Want wie een ATAG in huis heeft, houdt van lekker koken.

Plaats een reactie