Composiet werkblad

Dit bericht delen via:

Composiet van Topline is door de KGG geselecteerd.

Materiaal en eigenschappen

Topline composiet is een innovatief natuurproduct dat staat voor kwaliteit en design. Topline composiet bestaat voor 93% uit kwartsiet. Dit zijn minuscuul gezuiverde zandkorrels waaraan kleurpigmenten en granietkorrels worden toegevoegd. Het kwartsiet wordt samengevoegd met 7% polyesterhars, waarna het mengsel onder een hoge druk en temperatuur tot plaatmateriaal wordt gevormd. Tijdens het mengproces in de silo’s kunnen kleurpigment opeenhopingen plaatsvinden, zogenaamde verklonteringen (vlekken) die niet te voorkomen zijn. Dit heeft geen nadelen voor de kwaliteit, maar wel is het verstandig de klant over de productiewijze en de daarmee samenhangende verschijnselen in te lichten. Na dit proces wordt het materiaal (op dikte) gekalibreerd en wordt de bovenzijde afgewerkt. Voor een nog mooier effect kunnen er stukjes glas, spiegeltjes of andere materialen worden toegevoegd. Composiet is de perfecte basis voor uw werkblad of vloer en is leverbaar in diverse kleurstellingen. Topline composiet is een massief materiaal (niet poreus), dus uitermate slijtvast en vanwege de samenstelling gering gevoelig voor breuk (taaier dan graniet). Topline neemt nagenoeg geen vocht op en is dus hygiënisch en vlekbestendig. Let wel op met agressieve stoffen (zoals afbijtmiddelen e.d.), deze dienen direct met veel water te worden verwijderd. Doordat de basis van het product uit natuurlijk materiaal bestaat, is kleurverschil tussen de platen altijd mogelijk. Ook afwijkingen ten opzichte van het monster is niet te voorkomen.

 

Afmeting

Maximale bladmaat uit één stuk is 1200 x 3000 mm. Afhankelijk van de kleur is de dikte van het materiaal 13 of 20 mm. Grotere bladen zullen geleverd worden in meerdere delen. Aandacht voor koppelnaden: deze plaatsen we volgens uw bestelling en/of in overleg. Bij de kleur Coloniale is het niet mogelijk om de kookplaatuitsparing met een “vork” te bestellen: dit wordt dan uitgevoerd als “brug” aan de voor- en achterzijde. Maattolerantie van 3 mm. Dit mag niet als storend worden ervaren. Topline composiet wordt geheel in eigen fabriek op maat gemaakt en voorzien van de gewenste randafwerking.

 

Afwerking

Spoelbakken kunnen vlak worden ingelegd of ondergebouwd. De inleguitsparingen worden door topline maatwerkbladen rondom voorzien van een unieke facetrand. Alle werkbladen worden versterkt dan wel opgedikt met hardschuim voorzien van een schroefbare ABS-Backing.

 

Toepassingen

Naast de toepassing van topline als keukenwerkblad wordt dit materiaal ook veel gebruikt voor achterwanden, smetplinten, vensterbanken, tafel- en bureaubladen, maar ook t.b.v. vloeren en trappen, etc. De vele kleuren en randafwerkingen bieden natuurlijk ook veel combinatiemogelijkheden.

IMG_1109

Kleur en structuur

Aangezien Composiet een natuurlijk mengsel betreft, waarin opeenhopingen kunnen plaatsvinden, is het niet mogelijk een vaste kleur/structuur te garanderen, zoals bij (gedrukte HPL) kunststofplaten het geval is. Tevens kan bij een volgende productie, ondanks dat alles in geautomatiseerde processen wordt afgewogen, toch een kleur- en structuurafwijking ontstaan. Ons advies om nabestellingen direct bij elke order mee te bestellen of reserveren.

 

Glasstructuur

De Coloniale, Mirror en Luce kleuren bevatten glasdeeltjes, welke tijdens het polijstproces mee gepolijst worden. Door het polijsten kunnen incidentele ondiepe putjes ontstaan. Dit komt doordat deze deeltjes aan de oppervlakte los kunnen laten indien deze heel dun worden. Dit is normaal in het verwerkingsproces en mag als zodanig niet als storend worden ervaren.

 

Onderhoud

Composiet is uitermate gemakkelijk in onderhoud.
De gezoete, grain, en anciento werkbladen zijn vlekgevoeliger dan de gepolijste bladen. Het afgewerkte oppervlak van deze bladen is minder glad en kan daardoor het vuil vasthouden en is ook tevens wat krasgevoeliger. Wij geven u het advies dit aan de consument duidelijk kenbaar te maken. Onder ‘Onderhoud’ vindt u gedetailleerde informatie over dit onderwerp.

 

Berekeningen van werkbladen, achterwanden en smetplinten worden op één decimaal naar boven afgerond.

 

Opmerking

Standaard materiaaldikte is 13 mm. Indien 13 mm niet voorradig is, wordt er 20 mm toegepast.
Bij alle stenen- en keramische onderbouwbakken is de standaard dikte van het werkblad 20 mm. Op verzoek kunnen we 13 mm gebruiken zover leverbaar.
Bij alle RVS spoelbakken die ondergebouwd worden is de standaard dikte van het werkblad 13 mm (zover leverbaar). Op verzoek kunnen we 20 mm gebruiken.

Grain
De facetten en de bovenzijde van de randafwerking worden standaard gezoet.

Anciento 
Deze werkbladen zijn uitsluitend leverbaar in 20 mm materiaal.
De randen van de UB en de facetten van de WL worden standaard gestraald. Zie ‘assortiment’ voor de juiste kleuren.

Achterwanden
Bij gepolijste versie zijn de randen gepolijst.
Bij Gezoet, Grain en Anciento zijn de randen gezoet.

Smetplinten
Bij gepolijste versie zijn de randen gepolijst.
Bij Gezoet, Grain en Anciento zijn de randen gezoet.

 

13 mm composiet

1FV composiet bladen (13 mm) dienen aan de randen ten alle tijden volledig ondersteund te worden. Speciaal belangrijk bij kookplaat- en spoelbaksparingen maar ook bij grotere kasten en bargedeeltes e.d.

 • C-maat 6 cm. Zowel voor spoelbak als kookplaat.
 • Geen sparingen groter dan 49×56 cm. Afwijkende maten i.o.m. de orderverwerking.
 • Dubbele spoelbakken i.o.m. de orderverwerking.

Stenen bakken worden niet geproduceerd in 13 mm dikte. (uitsluitend in 20 mm).

Alle werkbladen van Topline krijgt u bij de KGG geselecteerde keukenzaken. Zij hebben de vakkennis, de betrouwbaarheid en de prijzen als geen ander.

 

Plaats een reactie

2 reacties

 1. Johanna van Duijnhoven
  | maandag 26 juli 2021 om 16:14

  Goede dag,

  Wat houd grain in ? is dat wat anders dan gezoet?

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  • Redactie
   | maandag 26 juli 2021 om 17:02

   Goede middag
   Zowel Grain als Gezoet zijn matte uitvoeringen.
   Grain is echter helemaal vlak en gezoet heeft een kleine structuur.

   Met vriendelijke groet
   KGG Redactie